<

Zastupnica SDA traži kazne za sudionike prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga

Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini Sarajevske županije, zatražila je da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su se okupile u Sarajevu kako bi izrazile nezadovoljstvo održavanjem svete mise za žrtve Bleiburga.

“Pozivam sve odgovorne za očuvanje javnog reda i mira da na osnovu snimka identificiraju i kazne sve osobe koje su učinile prekršaj i naredbu zabrana”, rekla je Ćosović-Hajdarević na online sjednici. Događaj se dogodio 16. svibnja, a prema informacijama iz nadležnih institucija – skupu je nazočilo blizu 5.000 građana, piše N1. Počeo je ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a onda je održana mirna šetnja do Vječne vatre. Ona je upitala tko će snositi odgovornost ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, ako bude povećan broj zaraženih./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Koronavirus potvrđen kod 14 osoba u BiH, među njima pet zdravstvenih radnika

Read Next

Izabel i Mateo Kovačić čekaju dijete nakon tri godine braka..

Follow On Instagram