<

Župnik i vjernici zajedno u molitvi protiv “koronavirusa”

Župnik župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku vlč. Marko Majstorović, 2. i 3. travnja prolazeći selima i ulicama župe s Presvetim oltarskim sakramentom molio je i blagoslivljao njezine članove.

Poznato je da uslijed pandemije koronavirusa u svim župama Vrhbosanske nadbiskupije do daljnjega nema svetih misa ni drugih pobožnosti s narodom. Župnici na svojim župama nastoje održavati kontakte sa svojim vjernicima putem medija, telefonskim razgovorima te tako biti s njima u duhovnom i molitvenom zajedništvu. Svakodnevne tihe svete mise bez naroda prikazuju na određene nakane te za potrebe naroda.

U tom je duhu župnik vlč. Marko prolazio s Presvetim selima i ulicama župe moleći i blagoslivljajući svoje vjernike. Blagoslov i molitvu za oslobođenje od koronavirusa i prestanak pošasti u cijelom svijetu župnik je imao 2. i 3. travnja prema napravljenom i objavljenom rasporedu na Facebook stranici župe kao i putem drugih medija.

Župljani su u svojim dvorištima, ispred svojih kuća i stanova, uz ulicu kojom su u tom času prolazili zbog obveza, dostojanstveno i održavajući određenu udaljenost ne stvarajući gužve i pridržavajući se svih propisa nadležnih vlasti, u molitvenom duhu primili blagoslov. Mnogi su u momentu prolaza s Presvetim, kleknuli na zemlju moleći „Pohvale Imenu Božjem“ dok su svijeće gorjele na vidnom mjestu, piše drukciji.ba.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ČERKEZ: U FBiH 14 preminulih od korona virusa

Read Next

Obnovljena posveta Vrhbosanske nadbiskupije Srcu Marijinu

Follow On Instagram