22 GODIŠNJICA STRADANJA HRVATA ZENICE

By

U srijedu 15. travnja 2015. navršile su se 22 godine od početka velikog stradanja Hrvata Zenice. Naime, 15. travnja 1993. u zeničkom naselju Podbriježe pripadnici Armije BiH napali su vozilo Živka Totića, zapovjednika HVO-a Zenica, ubili njegovu pratnju ( Marka i Tihomira Ljubića, Antu Zrnića, Ivicu Vidovića), a njega odveli u nepoznatom pravcu. Ubijen je i slučajni prolaznik, očevidac napada i zločina.

ovim povodom u Zenici, u župnoj crkvi Sv.Ilije, u srijedu 15.travnja slavljena je sveta misa zadušnica koju je predvodio župnik fra. Zdravko Anđić

Uz molitvu opijela položeno je cvijeće i upaljene su svijeće uz spomen- obilježje, to su učinili članovi obitelji ubijenih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ratni zapovjednici, brigadir Živko Totić i pukovnik Željko Ljubanić.

Održana je i svečana sjednica u povodu 20 godišnjice utemeljenja Udruge dragovoljaca i vetreana Domovinskog rata Zenice, na kojoj su dodijeljene plakete i zahvalnice najzaslužnijim članovima. Posthumno, plakete su dodijeljene donedavno predsjedniku Udruge Petru Pandži i vlč. Boži Markotiću.

You may also like

Hot News