OREŠKOVIĆ PRIMIO KARDINALA PULJIĆA: Skrb o Hrvatima u BiH trajna zadaća Vlade Hrvatske

By

Predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i u razgovorui s njim potvrdio da je trajna zadaća Vlade Republike Hrvatske skrb o hrvatskome narodu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade RH.

Kardinal Vinko Puljić zahvalio je premijeru Oreškoviću na potpori hrvatske Vlade i skrbi za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Izrazio je zabrinutost zbog iseljavanja Hrvata iz BiH. Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ne popravlja se već godinama, a sve je teža i gospodarska situacija, kazao je.

Naglasio je važnost pronatalitetne politike i stabilnosti obitelji, koju smatra gotovo jednako važnom kao i gospodarsku stabilnost. Povrat imovine i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa i dalje predstavlja veliki problem katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini.

Za Hrvate u BiH europski put je jedini pravi put koji može pokrenuti pozitivne procese u zemlji. Stanje u Republici Srpskoj, naglašava kardinal Puljić, i dalje je vrlo teško, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Vlade Hrvatske Tihomir Orešković također je istaknuo važnost što skorijeg članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i ponovio da koristi svaku prigodu za iskazivanje jasne potpore Republike Hrvatske na tome putu. Potvrdio je kardinalu Puljiću da je trajna zadaća Vlade Republike Hrvatske skrb o hrvatskome narodu u Bosni i Hercegovini, kaže se u priopćenju./HMS/

You may also like

Hot News