<

PREMIJER HRVATSKE NA OTVARANJU NOVE ZGRADE MUZEJA U FOJNICI

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović učestvovat će danas na svečanosti otvaranja nove zgrade muzeja Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici.

Hrvatski premijer doći će u Franjevački samostan zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom u 10.25 sati.  Nakon završetka programa otvorenja, Milanović će obići muzej, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Franjevački samostan u Fojnici jedan je od najstarijih u Bosni i Hercegovini i već sedam stoljeća prikuplja i čuva bogato povjesno, vjersko i kulturno blago koje svjedoči o katoličkoj i hrvatskoj prisutnosti u ovome dijelu Bosne i Hercegovine, kao i o suživotu različitih naroda kroz stoljeća.

Uređenje muzejskog prostora dio je projekta izgradnje nove zgrade muzeja čiju je provedbu Vlada Republike Hrvatske podržala finansijskom podrškom.

(fena)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

TELEMACH KAŽNJEN S 53.000KM

Read Next

TIMOVI NA TERENU PROCJENJUJU ŠTETU

Follow On Instagram