PRESS KONFERENCIJA OO HDZ 1990 : PREDSTAVLJEN GOSPODARSKI PROGRAM HDZ-a 1990

By

Danas je u Hrvatskom kulturnom domu ” Kralj Tomislav” održana press konferencija OO HDZ 1990 Zenica, na kojoj je predstavljen gospodarski program ove stranke. Gospodarski program ove stranke predstavilo je nekoliko kandidata za predstojeće izbore : Stipo Mandić, Sanela Hukić, Vedran Miljak, Ivana Kokić, Danijel Zec i Ivica Grubešić.

 

“Naša osnovna vizija i ideja vodilja pri izradi ove strategije je bila ta da želimo promijeniti stav javne uprave prema građanima, poduzetničkim inicijativama i investitorima na način da ona shvati da je tu da pruža najbolju i najefikasniju uslugu, te načini i provede reforme koje će ovu zemlju učiniti funkcionalnom, prosperitetnom i poželjnom za život kako bi njeni građani mogli ostati u njoj, a ne nastavili je masovno napuštati u borbi za komad kruha”, poručio je Vedran Miljak, kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

textSanela Hukić, kandidat za županijsku Skupštinu Ze-Do županije istakla je : “Strateški cilj je, svakako, žurno pristupanje NATO-u i EU kako bi se stvorila klima sigurnosti i pravni okvir za bolje upravljanje svim resursima i privlačenje stranih investicija. Neke od mjera koje ćemo poduzeti su povećanje zaposlenosti, poticanje razvoja poljoprivrede, poboljšanje standarda studenata, razvoj ekonomije i sl.”

Ivana Kokić, kandidat za županijsku Skupštinu Ze-Do županije govorila je  o problematici mladih osoba, te je naglasila : ” HDZ 1990 u svome gospodarskom programu veliku pozornost posvećuje mladima, rješavanju njihovih problema jer su oni nositelji snage ove zemlje. Potrebno je reformirati i usavršiti obrazovni sustav, mladima pomoći da im se osiguraju radna mjesta, a to se može postići samo kroz reforme koje se moraju provesti na razini cijele BiH”.

Stipo Mandić, kandidat za županijsku Skupštinu Ze-Do županije, govorio je o mogućnosti razvoja i napretka u sferi poljoprivrede, te je istakao : ” BiH obiluje mnogobrojnim neiskorištenim resursima, a ova stranka želi te resurse iskoristiti na ekološki prihvatljiv i efikasan način te se približiti EU. BiH je pogodna za uzgoj mnogih vrsta biljaka, voća i povrća te je potrebno kroz državni otkup i sl. osigurati razvoj ove grane gospodarstva i na taj način riješiti veliki broj nezaposlenih Domaća poljoprivredna proizvodnja treba dobivati znatno veće poticaje. “.

GALERIJA SLIKA

 

You may also like

Hot News