<

RAGUŽ SE POVUKAO SA FUNKCIJE PREDSJEDNIKA HDZ 1990

Zbog složenog  zdravstvenog stanja i imperativa njegova žurnog rješavanja, Kolegij HDZ-a 1990 je na jučerašnjoj sjednici, održanoj u Mostaru, prihvatio zahtjev predsjednika Raguža za povlačenje sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990.

Martin Raguž, sukladno zdravstvenom stanju, će sudjelovati u stranačkim procesima, kroz HDZ 1990 i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

HDZ1990Sukladno Statutu HDZ-a 1990, središnji odbor HDZ-a 1990 će imenovati vršitelja dužnosti predsjednika HDZ-a 1990 do održavanja izbornog Sabora, koji se sukladno statutarnim odredbama treba održati u sljedećih 12 mjeseci.

Sjednica Središnjeg odbora, na kojoj će biti izabran v.d. predsjednik HDZ-a 1990, održat će se u prvoj polovici siječnja 2016. godine.

Kolegij HDZ-a 1990 je jednoglasno predložio Iliju Cvitanovića, dosadašnjeg glavnog tajnika, za poziciju v.d. predsjednika.

 

Dosadašnji predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, zahvalio se otvorenim pismom javnosti na potpori koju je imao kao predsjednik, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi, simpatizeri, glasači HDZ-a 1990, dragi prijatelji

zbog složenog zdravstvenog stanja i imperativa njegova žurnog rješavanja, primoran sam se povući se sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990.

Obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u mom dugogodišnjem javnom djelovanju, uvijek sam davao sebe u punom smislu te riječi. Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Koristim prigodu kako bih se zahvalio na potpori koju sam imao obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990; obitelji, suradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti.

Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom „Ovo je naša zemlja“; Zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji europske Bosne i Hercegovine.

U ozračju nadolazećeg blagdana, želim iskreno čestitati Božić svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti i svima vama poželjeti sretnu i uspješnu 2016. godinu.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

JE LI OBVEZAN POST NA BADNJAK?

Read Next

MARINA RADOŠ: ŽALIM OVU DANAŠNJU DJECU

Follow On Instagram