<

SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA ZE-DO ŽUPANIJE ODRŽAO SASTANAK S PREMIJEROM

danas, 2. listopada 2014. , održan je sastanak između sindikata  Osnovnog obrazovanja i odgoja sa premijerom Ze-Do županije. Na sastanku je analiziran  stupanj dostignuća u realizaciji potpisanog Sporazuma sa Vladom Ze-Do županije.

Zaključeno je da su tri stavke iz tog Sporazuma realizirane te da  četvrta stavka koja definira isplatu regresa do 01.10. nije realizirana! Zaključeno je  da Vlada donese Odluku o isplati regresa u visini od 417 KM te da tijekom sutrašnjeg dana obavijesti sindikat o terminu isplate.

Premijer je kao opciju ponudio isplatu regresa na tri rate u skladu sa priljevom sredstava u Budžet ZDŽ do kraja tekuće godine. Nakon završenih pregovora, Županijski  odbor je na telefonskoj sjednici razmatrao ponuđenu opciju od strane Premijera i donio Odluku da je takva opcija neprihvatljiva za sindikat  te je odranije potvrđen stav da se regres mora isplatiti odmah jer su probijeni rokovi predviđeni Zakonom i Sporazumom.

Ukoliko, tijekom sutrašnjeg dana ne dobijemo pismeno izjašnjenje Vlade Ze-Do županije u kome će se temporalno definirati isplata regresa najkasnije do 10.10.2014.  pristupit će se realizaciji Štrajka upozorenja najavljenog za 08, 09 i 10.10. 2014 .! Sve blagovremene i točne informacije bit će prezentirane članstvu isključivo putem sindikalnih povjerenika .

Samostalni sindikat Osnovnog obrazovanja i odgoja Ze-Do županije

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

APEL ZA POMOĆ

Read Next

PRESS KONFERENCIJA OO HDZ 1990 : PREDSTAVLJEN GOSPODARSKI PROGRAM HDZ-a 1990

Follow On Instagram