<

SVEČANI USKRŠNJI PRIJAM ODRŽAN U RESTORANU TRUBADUR

Udruga hrvatskih katoličkih župa i Hrvatska koalicija za Zenicu te HKD Napredak Zenica bili su organizatori svečanog prijama povodom katoličkog blagdana Uskrs. Svečani uskršnji prijam držan je u restoranu Trubadur gdje su domaćini ugostili brojne goste uz prigodnu trpezu.

Fra Zadravko Anđić, u ime hrvatskih katoličkih župa, svim nazočnim obratio se u ime domaćina. Uz prigodnu dobrodošlicu, fra Zdravko je istaknuo : ”  Ovih dana širom svijeta u Crkvama odjekuju riječi – Nije ovdje,nego uskrsnu, a to su riječi izgovorene kod Isusova prazna groba. Od toga jutra ove riječi ozvanjaju u svim vremenima i prostorima kao navještaj radosti zbog činjenice da postoji Netko tko je mržnju pobjedio svojom ljubavlju, a smrt nadvladao uskrslm životom. Budući da je On umro po pismima i za naše grijehe, onda njegova dramatična smrt nije nepovezan slučaj. To je događaj u kojem se ispunjavaju riječi Staroga zavjeta, događaj koji u sebi nosi smisao i ima logiku. Smrt je karakterističan oblik postojećeg života, no nadvladavanje smrti, njeno stvarno uklanjanje i danas je još uvijek čovjekova velika želja i objekt njegova istraživanja. Kristovim uskrsnućem ,kaže se da je ovo stvarno moguće. Uskrsnuće želi reći kako konačno i potpuno nadvladavanje smrti nije moguće po suvremenim kliničkim metodama ili suvremenom tehnikom, nego samo po daru milosti božje. Uskrs znači nadvaladavnje smrti u svakome smislu …”

Zdenko Kolak , jedini hrvatski vjećnik u Općinskom vijeću, zaželio je svih Hrvatima sretan i blagoslovljen Uskrs, uz nadu da će se, uz ogroman napor svih nas, bez obzira na vjeru i naciju u BiH, smoći snage za borbu za bolju egzistenciju i konačno za život dostojan svatkoga od nas.

Zahvaljujemo se i Jasminu Hadžiću na ustupljenim fotografijama.

kockice1kockice2kockice3.1kockice4kockice5

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Dragi prijatelji, neka vam je radostan i blagoslovljen Uskrs, želi Vam ekipa portala www.kockice.ba

Read Next

ODRŽANA 6. USKRŠNJA TUCIJADA U HKD-u ZENICA

Follow On Instagram