Vitez: Deponija animalnog otpada prijeti zdravlju djece

By

Mještani viteškog naselja Krčevine zatražili su hitnu reakciju općinskih vlasti na uklanjanju bespravne deponije animalnog otpada, koja, kako kažu, prijeti njihovom i zdravlju njihove djece….

Kako je kazao Dejan Plavčić, predsjednik MZ Krčevine, ljeti od smrada ne mogu živjeti, a strahuju da potok koji se nalazi u blizini deponije prenosi zaraze.

Dva ili tri puta smo se obraćali Općini i svaki put to se stavi na listu prioriteta, ali nikad ništa nije napravljeno na sanaciji. Strah nas je zaraza, potok teče samo nekoliko metara od deponije i prolazi pored moje kuće. U ljetnim danima je strahota, sve smrdi, rekao je Plavčić.

Prema njegovim riječima, mještani su nekoliko puta čak i slikali tablice vozila kojim je dovezen otpad.

Kolega je slikao tablice, sve smo uredno prijavili, ali nikad ništa nije napravljeno. Na deponiji su, osim utroba i kostiju, čak i cijele krave ili ovce. To nam dovozi netko tko se bavi klaoničkim poslom, ne mogu ljudi koji godišnje za svoje potrebe zakolju jednu životinju napraviti toliko otpada, kazao je Plavčić te najavio da će, ukoliko nadležni i ovog puta ne poduzmu ništa, razmisliti o drastičnijim akcijama.

Pričekat ćemo odgovor općinara pa ćemo razmisliti o nekim mjerama. Sigurno je da nešto moramo poduzeti, dodao je Plavčić.

Novi viteški načelnik Tomislav Bošnjak Matić kazao je da će uskoro poduzeti aktivnosti na sanaciji deponije.

Mi ćemo se truditi sistemski riješiti pitanje deponija u općini. Ovo je svakako slučaj koji zahtijeva hitne mjere, ali su nas uvjeti na terenu sprečavali. Ovih dana imat ćemo sastanke s ljudima iz naše komunalne firme i, iako sada ne mogu decidirano govoriti o rokovima, uskoro ćemo imati plan za sanaciju, kako ove tako i drugih deponija na području općine, rekao je Bošnjak Matić.

drukciji radio/portal kockice

You may also like

Hot News