<

Proslava blagdana Svetog Ante Padovanskog – Gradačac

Nadnevka 13. lipnja, 2016. godine Udruga Žena “Moderna” Zenica organizirala je hodočasnićko putovanje u Gradačac na proslavu blagdana Svetog Ante Padovanskog.

žene

Koncelebriranom sv.misom, koju je služio fra. Bono Kovačevič, župni vikar iz Domaljevca,  u Gradačcu je obilježen blagdan sv.Ante Padovanskog. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Bono je govorio o životu sv.Ante Padovanskog, kojega na poseban način štuju vjernici katolici širom Bosne i Hercegovine ali i vjernici drugih vjera.

Misnom slavlju nazočilo je više stotina vjernika iz Gradačca i okolnih župa, koji tradicionalno na ovaj blagdan hodočaste u Gradačac.

gradačac

Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički ručak i pučko veselje koje je svojom izvedbom upotpunila Izvorna vokalna skupina HKD Napredak Zenica.

 

Udruga žena “Moderna” Zenica se od srca zahvaljuje župniku župe Sv.Marka u Gradačcu, vlč. Ivi Kopiću na pozivu i gostoprmistvu.

 

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

23. godišnjica stradavanja Hrvata u zeničkom selu Šušanj

Read Next

Hrvati dogovorili zajednički nastup na lokalnim izborima u srednjoj Bosni, izuzev Zenice

Follow On Instagram