ODRŽANA V. TRADICIONALNA RAKIJADA

By

U organizaciji Udruge poljoprivrednika ” Plodovi zemlje” i pivnice “Labineca”, održana je peta tradicionalna rakijada. Naime, riječ je o natjecanju u kojem stručni ocjenjivački žiri bira najbolju rakiju u nekoliko kategorija, poput šljivovice, jabukovače, kruške, likera i sl. Stručni ocjenjivački žiri činili su dva agronoma: Mladen Šikić i Filip Jonjić, te Petar Bilić ispred pivnice “Labineca”, kao i Slavko Kelava, Zlatko Čalić, Perica Tikvić i Vinko Grejić, ispred Udruge.

Posebno priznanje za rakiju od gloga dobio je Nikola Vrvilo iz Viteza. Prvu mjesto u kategoriji liker višnjevača osvojio je Dobrica Jonjić iz Zenice. U kategoriji rakije kruškovače prvo mjesto osvojila je Ana Čobanović iz Zenice, dok je drugo mjesto osvojio Mirko Cvitanović, dok je treće mjesto osvojila obitelj Kafadar iz Viteza.

U kategoriji rakije jabukovače stručni ocjenjivački sud prvo mjesto dodijelio je Ani Čobanović, dok je drugo mjesto dodijeljeno Davoru Tikviću, a treće mjesto Nikola Vrvilo.  Prvo mjesto u kategoriji rakije šljivovice osvojio je Josip Džotlo, dok je drugo mjesto osvojio Lacio Livančić, a treće mjesto osvojio je  Anto Šamija.  Za rakiju nad rakijama proglašena V. tradicionalne Rakijade proglašena je šljivovica Josipa Džotle, kojem je uz zahvalnicu uručena i novčana nagrada u iznosu od  100 KM.

GALERIJA SLIKA

You may also like

Hot News