<

Preminuo bivši župnik župe Čajdraš vlč. Miro Bešlić

Nakon duže bolesti koja ga je udaljila iz aktivne svećeničke službe, u Zagrebu je 17. ožujka preminuo vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić.

Rođen je 17. prosinca 1951., od roditelja Mirka i Božice rođ. Goluža, u mjestu Trijebanj kod Stoca, župa Rotimlja. Osnovno obrazovanje stekao je u Derventi u Bosanskoj Posavini, a srednjoškolsko u Zagrebu. Nakon teološkoga studija u Sarajevu, za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 1975. Službovao je u Maglaju, Deževicama, Travniku, Kulini i Bijelom Brdu te je bio župnikom u: Poljacima, Derventi, Zavidovićima i Čajdrašu kod Zenice – odakle je zbog bolesti otišao na liječenje u Zagreb te preminuo u 70. godini života.

Na župi Čajdraš boravio je dvije godine gdje je organizirao mnoštvo događaja poput 40.-te godišnjice župe, Mladu misu fra Dejana Međugorca, kao i obnovu župne kuće. Krzo kratko vrijeme okupo je mlade i pogidgao aktivnosti u župi.

Između ostalih svećeničkih vrlina koje su ga krasile, odlikovao se i iznimnom ljubavlju prema Katoličkom tjedniku kojega je svesrdno podržavao u mjestima gdje je službovao.

Informacije o vremenu i mjestu ukupa bit će objavljene naknadno.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Francuska uvela izvanredno stanje, Hrvatska bilježi nove slučajeve, Njemačka najavljuje nove mjere

Read Next

Vijeće ministara BiH donijelo niz mjera za zaposlene u državnim institucijama

Follow On Instagram