<

GRUPA NJEMACA POSJETILA ŽUPU CRKVICE

Udruženje katoličkih žena iz Riegena, Bracht i Borna (sjeverozapadna Vestfalija)  boravili su u sedmodnevnoj posjeti gradu Zenici. Domaćin im je bio don Anto Dominković, župnik župe  Crkvice. Svaki dan je ispunjen aktivnostima u vidu obilaska bh. znamenitosti, a ovo je njihov četvrti boravak u Bosni i Hercegovini, a prvi u Zenici.

IMG_4813Ekipa portala Kockice posjetila je don Antu Dominkovića, “glavnog krivca” za njihov dolazak u Zenicu. Don Anto je istaknuo : ” Riječ je o grupi ljudi iz njemačke pokrajine Nord­rhein-West­falen/ Sjeverozapadna Vestfalija. Prvi puta su u Zenici, pomažu projekte koje ja prezentiram tamo. Svake godine ih posjećujem i uz njihovu pomoć sprovodim projekte u mjestima gdje službujem. Do sada su pomogli izgradnju župnog  ureda u Pećniku, zatim izgradnju travničkog sjemeništa, izgradnju župne crkve, kuće i uređenja dvorišta u Ilijašu, i sada ovdje u Crkvicama. grupa je svaki put sve veća, a ovaj put u Zenici boravi 34 osobe.”

Tijekom ovogodišnjeg boravka u Bosni i Hercegovini posjetili smo Vitez, Travnik, Mostar, Fojnicu. Posjetili smo i Ilijaš te Sarajevo, Orašje. Pored tih posjeta obišli smo i zenička izletišta.

Ekipa portala razgovarala je i sjednom od gošći gđom. Gisele, koja je za naš portal izjavila: ” Don Anto svaki IMG_4814svoj godišnji odmor provede u našoj župi. Njegov poziv da posjetimo njegovu domovinu smo s oduševljenjem prihvatili i već četvrti put smo u Bosni i Hercegovini. Jednom mjesečno skupljamo kolektu koje je namijenjena za projekte koje provodi don Anto u svojoj domovini.  Don Anto je postao zapravo dio nas, dio moje obitelji i drago nam je da poznajemo takvu osobu, da ga možemo ugostiti i uzvratiti posjetom.”

Svečanom misnom slavlju , pored Njemaca, uveličali su i članovi izvorne skupine HKD Napredak, koji su nakon misnog slavlja izveli kratki program pjevjući tradicionalne pjesme zeničkog kraja.

 

VIŠE SLIKA POGLEDATI OVDJE

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ŽUPA BRAJKOVIĆI

Read Next

PREDSTAVLJAMO CAFFE “SOVA”

Follow On Instagram