<

Muka Gospodina našega Isusa Krista

Mnoštvo vjernika skoro do posljednjeg mjesta u nedjelju 2.travnja, 2017. popunilo je dvoranu Hrvatskog doma Kralj Tomislav u Zenici na predstavi ” Muka Gospodina našega Isusa Krista”.

Predstavu su uprizorili glumci amateri župljani župe Svetog Ante Padovanskog iz Knina, predvođeni  fra. Ivanom Lukačem, župnikom Sv. Ante u Kninu, a na poziv zeničkog župnika župe Sv. Josip u Zenici don. Vladimira Pranjića.

Iza družine koja je stigla u Zenicu stoje mjeseci truda i rada, vježbi, potraga za kostimima,predstavom koju izvode u korizmeno vrijeme žele vjernike iz različitih karajeva Hrvatske i BiH, duhovno obogatiti i pripraviti za najveći katolički blagdan, ujedno im i prenijeti poruku da nakon svih patnji i iskušenja dolazi Uskrs.

Pasionska igra izvedena u Zenici, naglasio je fra. Ivan Lukač, uskršnji je dar vjernicima ovog kraja, a ovaj uistinu jedinstven dar mnoge je ganuo do suza. Vjerno dočaran prizor posljednje večere, suđenje pred vijećem i Poncijem Pilatom, Judino vješanje, te u konačnici Kristovo raspeće nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

PLENKOVIĆ KOD SVETOG OCA: ‘Primili smo važne poruke kršćanske solidarnosti, mira, otvorenosti te uloge EU u novim globalnim okolnostima’

Read Next

Izvorna skupina HKD Napredak Zenica posjetila JU Penzionerski dom ZDK

Follow On Instagram