13 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srpskoj – PORTAL KOCKICE <

13 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj registrirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS.

Šeranić je pojasnio da je jedan test ponovljen, te da je on bio pozitivan, ali da je 13 novih slučajeva, pišu Nezavisne novine.

Time je broj zaraženih u RS porastao na 103.

On je naveo da je među osobama kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na koronavirus šest iz Banjaluke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Broda, te po jedna iz Laktaša i Teslića.

Ministar je rekao da je jedan kirurg iz Banjaluke zaražen virusom, ali da se on zarazio izvan UKC-a.

Na virus koronavirus je testiran 41 uzorak.

“Karantenu u Gradiški prošlo je 46 osoba, 45 je bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni lokalnom zajednicama, jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku”, rekao je Šeranić.

Dodao je da je sljedeći korak stavljanje u potpunu funkciju karantene u Brodu i Šamcu.

“Preporučeno je svima da nose maske, a sljedeća stvar je podizanje razine za dijagnostiku i liječenje”, kazao je ministar./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Bojan Bogdanović donirao 50 tisuća dolara mostarskoj bolnici za nabavku respiratora

Read Next

U Konjicu još četiri slučaja koronavirusa

Follow On Instagram