ČAVARA: Potrebno uložiti dodatne napore i potaknuti gospodarski rast

By


U povodu Međunarodnog praznika rada predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako se i ove godine taj praznik obilježava u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa koja je nanijela štetu gospodarstvu i prouzrokovala značajan gubitak radnih mjesta, ne samo u Federaciji BiH i BiH, već i u zemljama diljem svijeta.

Međunarodni praznik rada podsjeća nas na velike radničke prosvjede održane u Chicagu davne 1886. godine, kao i na sva dosadašnja postignuća u ostvarivanju radničkih prava, te zaštiti i poštivanju svakog radnika, navodi se u Čavarinom priopćenju.

“Donošenjem određenih zakonskih rješenja, mjera i propisa, federalne institucije vlasti nastojale su ublažiti negativne ekonomske posljedice, omogućiti funkcioniranje gospodarstva, a samim tim, i sačuvati što veći broj radnih mjesta. U razdoblju koje je pred nama, neophodno je uložiti dodatne napore i potaknuti gospodarski rast, stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, kao i za ostvarivanje europskih standarda u oblasti rada i radnih odnosa”, kazao je predsjednik Federacije BiH.

Poručio je kako je uvjeren da se, unatoč teškom vremenu u kojem se nalazimo, zajedničkim naporima može izgraditi društvo u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti za rad, dostojan život od svog rada, socijalnu sigurnost i društvenu solidarnost./HMS/

You may also like

Hot News