Čović u Dubrovniku razgovarao s Lajčakom o europskom putu BiH i Izbornom zakonu

By

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, Dragan Čović susreo se danas u Dubrovniku sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan, Miroslavom Lajčakom.

Čović je poslije sastanka na Twitteru napisao kako su razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH te potrebi značajnijeg napretka na EU putu.

Naveo je i kako se govorilo o tome kako su neophodne promjene Izbornog zakona i ograničene ustavne promjene koje će se realizirati 2021. godine kako bi se osigurala jednakost svih, koja više ne smije biti ugrožena.

Susret se dogodio na marginama Dubrovnik foruma koji ova dva dana donosi brojene sesije međunarodnoj suradnji, globalnoj transparentnosti, odgovornosti i izgradnji povjerenja te pandemiji koronavirusa i negativnim posljedicama.

Na ovom forumu sudjeluje ukupno devet ministara vanjskih poslova te predstavnici SAD-a i EU. Tu su i šefovi diplomacija Albanije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Češke, Slovačke, Latvije i Malte./HMS/

You may also like

Hot News