Dodik kaže da je protiv neovisne Republike Srpske ako to znači sukob

By

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je za Srnu da treba razgovarati o BiH, o svim pitanjima i mogućnostima, te da je jedina nemogućnost da bude sukoba u BiH.

“Ja sam i protiv neovisne Republike Srpske ako to znači sukob. Za Republiku Srpsku kao samostalnu državu jesam ako ćemo do toga doći političkim procesom, a doći ćemo i to je ono što smeta ovima u Sarajevu koji pokušavaju svoje probleme u županijama i cijeloj Federaciji koje se tiču i borbe s pandemijom i nesposobnosti da nabave respiratore, cjepivo… prebaciti nama”, rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska nije briljantna, ali je pokazala svoju sposobnost da može transparentno nabaviti respiratore, cjepivo i svu medicinsku opremu.

“Cijepili smo postotno više ljudi nego u Federaciji, transparentno smo nabavili respiratore i medicinsku opremu. Učinili smo sve što smo mogli da zdravstvenim radnicima omogućimo sve uvjete za borbu protiv covida 19, što nije slučaj u Federaciji i sad najednom dajte Milorada Dodika”, rekao je lider SNSD-a.

Dodik je naveo da “sećijska politika u Sarajevu najviše pogađa Sarajlije i Bošnjake”.

Lider SNSD-a je rekao da su s druge strane pojedinci iz Republike Srpske, poput Mladena Ivanića, koji svojim lažnim performansima pokušavaju predstaviti da je priču o mirnom razlazu u BiH, koja nije inicirana iz Republike Srpske, već je došla sa strane, dogovorio Dodik s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Umjesto da se o značajnim pitanjima za Republiku Srpsku okupe sve političke strukture u Srpskoj, pa i Mladen Ivanića, on uvijek kada dođe do problema na relacija Banjaluka – Sarajevo staje na stranu Sarajeva, kao i Branislav Borenović, Mirko Šarović i njihova cijela bulumenta”, naglasio je Dodik.

Dodik je upitao može li zaista itko ozbiljan u Republici Srpskoj i BiH pomisliti da su on i Izetbegović dogovorili bilo što i još da Bakir Izetbegović zatraži sankcije.

“To govori koliko je Ivanić u pravu i koliko ‘barata’ tom situacijom. Mladen Ivanić s raznim svjetskim hohštaplerima pokušava ovdje praviti neki svoj institut koji bi trebao biti u funkciji zapadnih mentora i s njima razgovara kako osigurati novac da bi se taj institut širio. On je taj institut registrirao negdje na razini BiH i sada mu trebaju novci, a da bi ih osigurao treba pokazati veće podaništvo. Za njega nema bolje priče nego takvim svjetskim hohštaplerima govoriti da sam ja nešto dogovorio s Bakirom Izetbegovićem i da je to rezultiralo ovim pozivom za uvođenjem sankcija meni. To zaista djeluje glupo”, istaknuo je Dodik.

On je naveo da vlast u Republici Srpskoj za razliku od Mladena Ivanića nije poltronska.

“Mi imamo svoju glavu i radimo ono što je u našem interesu, a ne da budemo poltroni kao što je Mladen Ivanić koji hoće u BiH dovesti visokog predstavnika iz Kanade. Tu se mi razlikujemo. Mi mislimo da nama ne treba visoki predstavnik, a Ivanić, Šarović, Borenović misle da treba. To su nepomirljivi stavovi. Oni vjeruju u BiH, a ja vjerujem u Republiku Srpsku i zato oni redovno gube izbore i tako će izgubiti i ove 2022. godine”, naglasio je Dodik./Srna/HMS/

You may also like

Hot News