Interresorna radna skupina za izmjenu Izbornog zakona BiH danas razmatrala pitanje glasovanja u odsustvu

By

Članovi Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, na danas započetoj dvodnevnoj sjednici razmatrali su prijedloge izmjena Izbornog zakona BiH koje se odnose na tri poglavlja.

Riječ je o poglavlju broj 3 “Birački popis”, 4 “Ovjera i kandidiranje za izbore” i 5 “Provođenje izbora”.

U okviru rasprave o izmjenama poglavlja tri Izbornog zakona BiH posebna pažnja posvećena je pitanju glasovanja u odsustvu, odnosno ostvarenja prava na glasovanje putem pošte.

Tijekom rasprave o izmjenama poglavlja 4 Izbornog zakona BiH, članovi Interresorne radne skupine spotencirali su pitanje primjene Zakona o ravnopravnosti spolova u izbornom procesu, odnosno pitanje sudjelovanja manje zastupljenog pola na izbornim listama, prenosi sarajevski Klix.

Pitanja sastava biračkih odbora, te broja preferencija i visine izbornog praga dominirala su u raspravi o izmjenama poglavlja 5 Izbornog zakona BiH.

Sedma sjednica Interresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH bit će nastavljena sutra, kada će biti razmotreni prijedlozi za izmjene i dopune preostalih poglavlja Izbornog zakona BiH./HMS/

You may also like

Hot News