Krešić uputio čestitku pripadnicima OSBiH i vojnih struktura HVO-a

By

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić u povodu obilježavanja 16. godina od formiranja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH i 29. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane uputio je čestitku pripadnicima OSBiH i vojnih sruktura HVO-a.

– Ovo je povod je da se nanovo prisjetimo značaja kojeg je HVO imao u obrani domovine Bosne i Hercegovine, a posebice prostora na kojemu je živio hrvatski narod. Već tada, te 1992. godine Hrvati su pokazali iznimnu vojnu organiziranost koja je za cilj imala obranu svog doma, naroda i jasnu opredijeljenost za stvaranje slobodne domovine. Ratni put kojeg su bojovnici HVO imali satkan je od niza herojskih vojnih akcija kojima se štitio hrvatski narod i sve ono što je stoljećima građeno na rodnoj grudi Bosni i Hercegovini.

Zbog toga danas posebno poštovanje i zahvalu izražavamo onim bojovnicima koji su svoje živote, kao nešto najvrijednije, dali za obranu naše domovine. Zbog njih i njihove žrtve trebamo zastati i naći u toj žrtvi snagu za sve izazove s kojima smo danas suočeni kao društvo. Proteklih dana iskazana je počast poginulim bojovnicima i prilika je to da se svi zajedno podsjetimo koliku zahvalu dugujemo njima i da s ponosom slavimo časni ratni put Hrvatskog vijeća obrane – navodi se u čestitki.

Krešić podsjeća da i današnja struktura oružanih snaga predstavlja važan segment obrambeno sigurnosne strukture BiH./HMS/

You may also like

Hot News