Poziv župama: Ljetni susreti za djecu i mlade

By

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu ove godine, kroz program „Mladi za mlade“ nudi mogućnost stručne-pedagoške, tehničke i financijske podrške pri organizaciji i realizaciji ljetnih aktivnosti u župama Vrhbosanske nadbiskupije.

NCM uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte, te nudeći bogat i kvalitetan program kako bi mladi ostvarivali svoje talente i sposobnosti, nadilazili predrasude, susretali se s drugima te umrežavali i doprinosili razvoju lokalne zajednice, ali i društva u cjelini.

Ljetne aktivnosti u pastoralu mladih jedan su od važnih pokretača za djelovanje mladih u župnim zajednicama te važan čimbenik jačanju uloge animatora kroz njegovo poslanje. U protekloj godini NCM je započeo s pilot projektom realizacije dječjih ljeta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, po uzoru na već postojeću praksu u većim župama, što se pokazalo kao izvrsna ideja i za manje župe koje nemaju animatore.

Ljetni duhovno-rekreativni susreti izvrsna su prilika da u tom razdoblju župne zajednice ponude program koji bi okupio djecu i mlade različitog uzrasta. Navedena aktivnost realizirat će se u suradnji s mjesnim animatorima, ali će postojati i mogućnost organizacije voditelja iz drugih župa koji bi bili na raspolaganju za realizaciju programa, a sve to uz podršku mjesnog župnika i djelatnika NCM-a Ivan Pavao II.

Ove godine kroz program „Mladi za mlade“ nudi se mogućnost stručne-pedagoške, tehničke i financijske podrške pri organizaciji i realizaciji ljetnih aktivnosti u župama Vrhbosanske nadbiskupije. Program se može realizirati u trajanju od jednog do pet dana, a sve to u župnom dvorištu ili nekom drugom prigodnom prostoru. Dječje ljeto se sastoji od edukativnih radionica, duhovnog sadržaja, sportskih aktivnosti te igara.

Ovim putem iz NCM-a pozivaju sve župnike i zajednice mladih – animatore, zainteresirane za sudjelovanje u navedenom programu da se prijave do 1. lipnja na e-mail adresu: animatori.ncm@gmail.com ili na broj telefona +387 33 766 226 svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Kontakt osoba je Antonio Topalović.

J.P., KT

You may also like

Hot News