U BiH stiglo 500.000 doza kineskog cjepiva

By

Siniša Skočibušić, vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo FBiH, izjavio je da će sljedećeg tjedna krenuti postupna podjela po županijama danas pristiglih kineskih pola milijuna doza cjepiva.

On nije želio otkriti koliko je današnja pošiljka koštala FBiH. Ranije je navođeno da su detalji ugovora nabave tajni, prenosi Avaz.

– Rok trajanja cjepiva Sinopharm je dvije godine. Nalazit će se u skladištu Hercegovinalijeka. Raspoređene će biti prema svim županijama po postotku koji je određen. Podjela je od idućeg tjedna postupno. Sada ide kontrola prve serije u Agenciji za lijekove BiH. Svi se moramo odazvati cijepljenju i iskoristiti sve doze kako bismo bili spremni za četvrti val – poručio je Skočibušić.

Ispred Vlade Federacije BiH novinarima se obratio dopremijer Vesko Drljača.

– Zadovoljstvo mi je što uime Vlade FBiH prisustvujem realizaciji ugovora nabave 500.000 doza cjepiva. Ugovor je zaključen krajem lipnja izravno s proizvođačem Sinopharm bez posrednika. Ovaj ugovor ima poseban značaj i hvala Vladi NR Kine, Sinopharmu i čestitam Zavodu za javno zdravstvo FBiH i ravnatelju Siniši Skočibušiću koji je pokazao visoku razinu aktivnoti i agilnosti u ovom poslu -rekao je Drljača.

Zamjenik kineskog veleposlanika Miao Dake je izjavio da je ovo pokazatelj tradicionalnog prijateljstva dvije zemlje.

– Za BiH je Kina daleka zemlja, ali udaljenost ne smije biti prepreka za prijeteljstvo i saradnju, posebno u ovom teškom vrijemenu – rekao je Dake./HMS/

You may also like

Hot News