U FBiH uskoro moguća zabrana ulaska u javne objekte bez potvrde o cijepljenju ili negativnog testa

By

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je na današnjoj sjednici produženje aktualnih epidemioloških mjera u Federaciji BiH, ali i najavio razmatranje mogućih restrikcija za necijepljene.

“Krizni stožer će pratiti epidemiološku situaciju, te u skladu s tim razmotriti uvođenje mjera kojim bi bio zabranjen ulazak u javne objekte bez potvrde o cijepljenom statusu, negativnom PCR ili antigenskom testu ili potvrde o preboljenom Covidu-19”, navodi se u priopćenju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, sedmodnevna incidenca i dalje raste, te u Federaciji iznosi 77,2 slučaja na 100.000 stanovnika.

Znatno povećanja broja oboljelih zabilježeno je u tri županije: Hercegovačko-neretvanskoj (296/100.000), Županiji Zapadnohercegovačkom (192/100.000) i Hercegbosanskoj županiji (164/100.000).

U posljednjih sedam dana zabilježen je porast svih indikatora (broj hospitaliziranih, broj pacijenata na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, te smrtnih slučajeva).

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva građane da poštuju sve propisane mjere zaštite, te da se cijepe kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

Prijedlog produženja mjera upućen je Vladi Federacije BiH na usvajanje./HMS/

You may also like

Hot News