<

Ured za Hrvate: Do 120 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodjeljuje do 120 stipendija za učenje hrvatskog jezika, a učinit će to temeljem javnog poziva na koji su prijave moguće do 17. lipnja.

Za stipendije u zimskom semestru akademske 2020./21. mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici, kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet.

Uvjet je da su navršili 18 godina života, imaju završenu najmanje srednju školu te prebivalište izvan Hrvatske ili pak u njoj, ali ne dulje od tri godine.

Stipendisti će hrvatski jezik moći učiti u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a stipendija će im pokrivati trošak tečaja, subvencioniranu prehranu te djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno.

Stipendije će se odobravati za sve jezične razine.

Zainteresirani za učenje hrvatskog jezika mogu se prijaviti isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca koji je dostupan na mrežnim stranicama Ureda gdje se može vidjeti i sam Javni poziv. (Hina)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Na današnji dan 1991. – Referendum o samostalnosti Hrvatske

Read Next

Zovko zatražila od Europske komisije da reagira na ugrožavanje slobode vjere u BiH

Follow On Instagram