Tisuće ljudi slavilo život u središtu Zagreba!

By

Zagreb je šestu godinu zaredom miroljubivim hodom pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!” u subotu 29. svibnja dao podršku nerođenima, priopćeno je iz Tiskovni ured Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku. Koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Andreja Kotnik istaknula je da je danas hodala za sve one žene koje trebaju našu podršku, ljubav i pomoć.

„Hodali smo za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, zasebnog ljudskog bića koje u tijelu svoje majke raste, rita se, osjeća bol, ali se i smiješi. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj “pomognemo” da prekine život svoga djeteta. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo da zaštiti života svoga sina ili kćeri. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka!“, rekla je Kotnik.

Koordinator Hoda za život u Zagrebu Luka Hudinčec istaknuo je da se danas hodalo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. „Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama, na primjer, fleksibilnije radno vrijeme za majku, da se ne moraju brinuti nakon porodiljnog dopusta da će se vratiti na slabije plaćeno radno mjesto. Podsjećamo i na važnost podrške svakoga muškarca, koju oni kao očevi mogu pružiti majci njihova djeteta.

Danas smo hodali i za sve naše liječnike, babice, medicinske sestre, koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štite život majke i djeteta. Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva! Svjedočili smo da želimo promjene, kao i mnogi gradovi koji su hodali prije nas“, rekao je Hudinčec.

Koordinator Hoda za život u Zagrebu Stjepan Klarić rekao je da su izlaskom na ulice grada Zagreba javno posvjedočili da žele da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi, gdje je za svoj život siguran svaki čovjek. „Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari. Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom. Upravo ovo vrijeme pandemije, pokazalo nam je kako smo s posebnom brigom, ljubavi i pažnjom skrbili za naše djedove i bake. Za sve probleme smo s posebnom brigom, ljubavi i pažnjom skrbili za naše djedove i bake. Za sve probleme s kojima se suočavamo tijekom našeg hoda kroz život – za sve ljudske probleme – postoje ljudska rješenja! Jer, što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život, nerođenog djeteta, rođenog, pa sve do naših djedova i baka“, istaknuo je Klarić.

Šestu godinu zaredom u sedam hrvatskih gradova hodat će se za život. Uz Zagreb, prvi puta ove subote Hod za život održao se i u Imotskom, a prošle subote u Slavonskom Brodu, ističe se u priopćenju.

You may also like

Hot News