Izvorna skupina HKD Napredak Zenica posjetila JU Penzionerski dom ZDK – PORTAL KOCKICE <

Izvorna skupina HKD Napredak Zenica posjetila JU Penzionerski dom ZDK

Uskrs kao blagdan novog života dolazi nakon korizme i vremena peispitivanja sebe, svojih postupaka, svoje vjere i odnosa prema drugima.

Tim povodom dana 22.04.2017.godine Izvorna vokalna skupina HKD Napredak Zenica posjetila je dom za stara lica Dom Penzionera Zenica. prigodnim programom i druženjem sa štićenicima doma dočarali su tradiciju Uskrsa.

Uz blagdan Uskrs vezani su mnogi pučki običaji koje su članovi izvorne skupine prezentirali : blagdanaska spravljena jela i kolači, uskrsna jaja, uskrsno čestitanje i darivanje te pjesme u slavu Uskrsa. Na obostrano zadovoljstvo posjeta je trajala duže nego je planirano, pjesmom je počelo druženje, pjesmom se i završilo, uz obećanje Izvorne skupine da će ih posjetiti u skorije vrijeme.

Članovi Izvorne skupine i djelatnici HKD Napredak Zenica zahvaljuju se direktoru JU Penzinerskog doma gospodinu Emilu Brniću na pozivu i gostoprimstvu.

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Muka Gospodina našega Isusa Krista

Read Next

Odražan 19. Međunarodni tradicionalni Uskrsni Šahovski turnir u organizaciji ŠK Napredak Zenica

Follow On Instagram