PLJAČKA U HKD”NAPREDAK” ZENICA

By

U ranim jutarnjim satima 6.08.2014., radnici firme K.Projekt.doo Žepče koja je angažirana na sanaciji krova zgrade HKD”Napredak” Zenica, došavši na posao primjetili su kako je provaljeno u podrumski dio zgrade. Primjetili su kako je katanac na zaštitnim vratima presječen i provaljena brava na drvenim vratima, na ulazu u podrumske prostorije.

 

20140808_104818

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U tijeku sanacije, radnicima firme K.Projekt, ustupljene su podrumske prostorije kako bi mogli ostavljati potreban alat, a oni su provjerom pomenutih prostorija ustanovili kako im nedostaju dvije mašine za rad (bušilica i motorka).

20140808_104718

 

 

 

 

 

 

 

Policija se odazvala na poziv upućen  od strane radnika, a policijski službenici su ustanovili kako se radi o provali u objekat. Uzimanjem izjave od nadležnih ljudi HKD “Napredak”, ustanovljeno je kako se pomenuta pljačka odigrala pod okriljem noći, jer u toku dana nije bilo primjećeno ništa sumnjivo.

20140808_104645

 

 

 

 

 

 

 

Policijski službenici nisu mogli puno toga napraviti po pitanju riješavanja pljačke, samim tim što je u podrumske prostorije u tijeku sanacije ulazilo više osoba, te se uzimanjem otisaka prstiju ne bi postigao nikakav rezultat.

Ovo  nije prvi slučaj pljačke od kad su počeli radovi na zgradi “Napretka”. Od samog početka obnove, oko zgrade se motaju sumnjivi likovi kako bi se okoristili materijalom koji se koristi za sanaciju krova.

Prije samo nekoliko dana, ukraden je ruksak jednom od radnika, sa osobnim stvarima i dokumentima u njemu.

Sanacija krova je trenutno pri kraju. Zahvaljujemo se firmi K.Projekt. doo Žepče na odličnoj suradnji i obavljenom poslu, te se iskreno nadamo da će se policijskom istragom pronaći ukradene stvari.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News