Premijerno izvedena baletna predstava Krcko Oraščić u oraganizaciji ARS Centra, KŠC Sv.Pavao Zenica, HKD Napredak Zenica i BNP-a Zenica

By

Centar za edukaciju, promociju i afirmaciju djece i omladine – ARS Centar Zenica, zajedno sa svojim partnerima, KŠC Sv.Pavao Zenica ,HKD Napredak Zenica i BNP Zenica producirao je baletnu predstavu “Krcko Oraščić”, koja je izvedena u ponedjeljak, 27. prosinca premijerno izvedena na Velikoj sceni Bosanskog narodnog kazališta Zenica.

Osim balerina ARS Centra te članova Dramskog studija Dječje, omladinske i lutkarske scene BNP-a, u predstavi su sudjelovati i učenici Katoličkog školskog centra Sveti Pavao iz Zenice. Koreografiju je, uz muziku Petra I. Čajkovskog, uradio američki profesor baleta iz Chicago Kevin G. Dirckson.

Organizatori su na ovaj način, u ovim izazovnim vremenima, nastojali da zeničkoj publici ponude nešto lijepo, nešto što će ih u ove božićne i novogodišnje dane, negdje, ugrijati oko srca. Što će im pružiti i jednu idilu pa da u iduću, 2022. godinu zakorače  s još većim optimizmom. I unatoč pandemiji i svega što nam se događa da vidimo i da postoje ideali za koje vrijedi živjeti te da se čovjek ne treba nikada predavati.

 

U tome su i uspjeli predstava je izvedena u dva termina na oduševljenje publike, osobito one najmlađe koja sa posebnom pažnjom i ushitom ispratila svaki baletni pokret.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News