ŠK “NAPREDAK” ZENICA POBJEDNIK PRVE ŠAHOVSKE LIGE HERCEG- BOSNE

By

20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne, svečano je otvorio dr. Dragan Čović, Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: „Poštovane dame i gospodo, šahistice i šahisti Šahovskog saveza Herceg – Bosne, posebna čast mi je pripala, pa vam mogu uputiti par riječi. Osvrnut ću se na riječi predsjednika, i na tešku ekonomsku, gospodarsku, socijalnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali to ne može biti razlog da šahovski savez Herceg – Bosne, zbog svog naziva, ne može dobiti poticaj i sredstva koji se realno mogu dobiti i podijeliti unutar sporta, kulture…
Podržite Šahovski savez Herceg – Bosne, koji ima svoje predstavnike, od Orašja do evo ovdje u Neumu. Svi mi koji se bavimo politikom, i kojima je stalo do Bosne i Hercegovine, pa time i Hrvatskog naroda, trebaju podržati ovakve aktivnosti.
unnamedIskrene čestitke svima koji su u proteklom vremenu ostvarili zapažene rezultate, želim vam ugodan boravak ovdje u Neumu, da ostvarite svoje rezultate i postignete ono što ste planirali na ovom 20. ekipnom natjecanju Prve šahovske lige Herceg-Bosne, koje proglašavam otvorenim”, rekao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH.

Nastupilo je 14 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 8 ploča, (6 seniora, 1 žene i 1 juniora).Prvo mjesto osvojio je ŠK „NAPREDAK“ iz Zenice, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2015.godinu, a za istu su nastupali: Šoko Miroslav, FM Muratović Enver, Popović Darko, FM Terzić Safet, Trogrančic Davor, Nešić Dragana, Marković Dino, Mijatović Vinko, Jozić Darko, Ramljak Marijela, Sreten Jevtić i Ramljak Slaven.

Natjecanje je svečano zatvorio Bariša Čolak ministar Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, koji je pobjednicima lige ekipi Napredka iz Zenice uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH u kojoj će uz Široki Brijeg braniti boje našeg Saveza. Ostalim sudionicima natjecanja uručene su diplome sukladno poretku na tabeli.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News