U HKD “Napredak” upriličena podjela paketića za blagdan Svetog Nikole – PORTAL KOCKICE <

U HKD “Napredak” upriličena podjela paketića za blagdan Svetog Nikole

U organizaciji zeničkih župa i Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Zenica dana 10. prosinca upriličena je podjela paketića povodom blagdana Svetog Nikole.  Uz pomoć nekoliko donatora osigurano je 320 paketića koje su danas podijeljeni u dva termina, s početkom u 13.00 za djecu do devet godina iz župa Svetog Ilije i Svetog Josipa, te u 16.00 za djecu do devet godina iz župa Srca Isusova- Čajdraš, Klopča i Crkvica.

Cjelokupni program uljepšali su nam i članovi dječje scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji su izveli prigodnu predstavu i zabavili djecu.  Razgovarali smo s tajnikom ovoga društva koji je za naš portal kazao: ” Podjela paketića za blagdan Svetog Nikole je prva u nizu božićnih manifestacija koje organiziramo u našem gradu. Iako živimo u kriznim vremenima, u kojima je financijska situacija teška, ipak još postoje dobri ljudi koji godinama pomažu našu manifestaciju ato su : CM Vitez, Srajevski Kiseljak ,Fis Vitez, Branex Vitez, Klas Vitez, Srda Commerc,Podravka,Meggle, don. Vladimir Pranjić, Stipo Mandić, Josip Popović, i fra. Pero Jurić. Ovom prigodom se zahvaljujem svim donatorima koji su nam pomogli organizirati ovo manifestaciju i pozivamo ih na naše tradicionalno božićno sijelo kako bi im se zahvalili i nazdravili za potpomaganje”.

SLIKE  

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

“Fashion Arena Mostarce ostavila bez teksta”

Read Next

BLAGDAN MATERICE

Follow On Instagram