U Napretkovu domu Kralj Tomislav Zenica upriličena promocija monografije Biciklističkog kluba Zenica autora Ante Jozića

By

Sinoć je u Napretkovu domu Kralj Tomislav upriličena promocija monografije” Biciklističkog kluba Zenica” autora gosp.Ante Jozića dugogodišnjeg člana i jednog od značajnih ljudi koji su doprinijeli radu HKD Napredak Zenica.

Nakon provedenog aktivnog života i odlaska u zrele godine autor monografije Gosp. Anto Jozić postaje svjestan onoga što se dešavalo u mlađim danima i o onome što se dešavalo u proteklom vremenu.Saznanjem da je to vrijeme pošlo, nagnalo ga na sjećanja i uspomene kako svojih tako i ostalih športaša koji su imali gotovo identične probleme, zadovoljstva, uspjehe i padove sačuvati od zaborava i predočiti u monografiju.
Monografija je pisana prema sjećanjima i dokumentaciji koju je skupljao godinama, a tom skupljanju većinom su mu pomogli biciklisti i službena lica o kojima piše u svojoj knjizi.

Monografija Biciklističkog kluba Zenica je svojevrsno svjedočenje ne samo o klubu nego i o biciklističkom športu u Zenici i vremenu entuzijazma, ljubavi prema športu i mnogim generacijama. Želja autora da ovom monografijom da inspiraciju za uzraste koji žele da se bave biciklizmom bilo profesionalno ili amaterski.

 

You may also like

Hot News