USKRSNI KONCERT HKD NAPREDAK

By

Dugo u HKD Kralj Tomislav u Zenici nije bilo tako raznobojno i živo.

Naime, u srijedu, 23.travnja.2014. od 19:00h tamo se održavao Uskršnji koncert.

Nastupali su: kršćanski rock band Novo Nebo iz Zenice, Mješoviti Zbor HKD Napredak Zenica i folklorna skupina HKD Napredak Zenica.

Recept je bio izvrstan: red svirke, red plesa, pa red zborskog pjevanja. Onda red mladosti, pa red iskustva, pa red mladosti…ma delikatesa!

Prisutne je pozdravio presjednik HKD Napredak Zenica, gosp. Miroslav Šoko i zaželio svima sretan Uskrs, te pozvao nazočne da podrže rad Napretka i uključe se u rad sekcija i u aktivno članstvo Napretka.

schoko

Mlada voditeljica programa, Anamarija Hrgić, je u svom voditeljskom debiju, potom, najavila prve sudionike koncerta.

AnaM

Led je imalo čast probiti, Novo Nebo sa svojim podmlađenim sastavom; XI. postava Novog Neba je ubilježila svoj prvi javni nastup koji je zvučao više kao XI. nastup prve postave – dakle, jako dobro za (pre)mladu ekipu koja se tek uvježbava.

NN

NN1

Zatim su uslijedili tradicionalni plesovi folklorne skupine HKD Napredak Zenica, a imali smo prigodu gledati različite tradicionalne plesove iz svih krajeva naše zemlje. S obzirom da je i ova skupina tek nedavno obnovila svoj rad, ovo je bilo izuzetno postignuće mladih plesačica i plesača, a nastupili su u dva bloka plesova. Osim što su plesovi bili umjetnički zahtjevni, zahtjevni su bili i u kondicijskom smislu, te ovim putem čestitamo voditeljima na dobro odrađenom poslu u pripremi, te plesačima u izvedbi.

folkfolk1

Publika se tako lagano zagrijavala:

pub

A onda je nastupio Napretkov zbor koji je sve podigao još jednu oktavu više:

zbor

 

Spoj iskustva i mladosti je tek ovdje stvarno došao do izražaja, a uživanje je bilo slušati i gledati s koliko radosti i zanosa ovi ljudi pjevaju uskršnje pjesme svojoj publici u skoro punom hrvatskom domu.

baka

A onda je opet Novo Nebo izvelo nekoliko brzih i razigranih kršćanskih pjesama, da bi se sve zaključilo u iznimno dirljivom i emotivnom tonu izvođenjem pjesme: “Krist jednom stade na žalu” u čast pokojnog pape Ivana Pavla II koji će za par dana biti kanoniziran i u čast dugogodišnje članice Novog Neba i Napretka, Irene Pajić-Marić koja je, po riječima voditeljice Novog Neba, svoj zadnji nastup imala prije 2 godine upravo na Uskršnjem koncertu u HKD Napredak.

 

dvije

tri

Ionako prelijepu, poznatu kršćansku pjesmu, tri gracije iz dvije generacije Novog Neba su otpjevale na rubu suza (i na rubu pozornice), a publika je u glas pjevala s njima.

Svečaniji, dostojanstveniji i kompletniji kraj koncerta se nije mogao ni zamisliti.

Već sljedeću večer je uslijedila nova poslastica: Večer Tamburaša.

http://www.kockice.ba/udruga/noc-tamburasa-uz-zlatne-zice/

 

Napredak se budi.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News