Uz pomoć Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavo II HKD Napredak Zenica organizirao je predavanje o značaju volonterizma

By

U sklopu projekta Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II HKD Napredak Zenica je u četvrtak 1.7.2021.godine organizirao predavanje na temu volonterizma.
Predavanje su organizirali članovi multimedijalne sekcije koja djeluje pri Napretku Zenica na predavanju su sudjelovali profesori zeničkih osnovnih škola te članovi Napretkovih sekcija.

Ovo je prva u nizu aktivnost koju će Napretkova multimedijalna sekcija organizirati na temu volonterizma što je zapravo volontiranje, a što nije , koje vrste volontiranja postoje, koja su prava i obaveze volontiranja, tko sve uopće može biti organizator te kako potaknuti učenike i profesore osnovnih škola i članove udruga na volonterizam.

Predavanje je potkrijepljeno konkretnim primjerima odnosno akcijama u koje su bili uključeni volonteri.

Uz pomoć NATJEČAJA ZA REALIZACIJU VOLONTERSKE I/ILI MEDIJSKE AKCIJE ZA
MLADE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE U 2021. godini i  Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavo II Napretkova multimedijalna sekcija uspjela je dobiti sredstva za nabavku projektora i projekciono platno koje im je bilo prijeko potrebno za rad kako bi na adekvatan način mladim ljudima prezentirali različite teme i projekte koje će realizirati u budućnosti.

Na predavanju između ostalog dogovorena suradnja te pokušaj realizacije projekta glazbenog vrtića koji bi djelovao u JU Dom-Porodica Zenica kako bi se korisnici odnosno djeca upoznala s instrumentima, notama i glazbom kako bi im se osigurala osnovna glazbena naobrazba isto tako i mogućnost upisa u glazbenu školu.

You may also like

Hot News