Vlada RH nastavlja potporu Napretku i svim Hrvatima u BiH

By

Danas je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održan sastanak s izaslanstvom HKD Napredak predvođeno predsjednikom Nikolom Čičom. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje s naglaskom na suradnju u programima koji su usmjereni na mlade kao i na programe i projekte koji za cilj imaju očuvati, njegovati te prezentirati bogatu kulturno povijesnu baštinu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini diljem svijeta.

“Kao društvo koje ima dugu tradiciju djelovanja, Napredak ima značajnu ulogu i težinu diljem Bosne i Hercegovine, osobito u lokalnim zajednicama, na što smo posebno ponosni“, istaknuo je Čiča, dodavši kako će društvo u narednom razdoblju intenzivirati svoje aktivnosti kako bi dali doprinos razvoju svih aspekata društa u BiH.  Zahvalio je Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske I Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori ne samo HKD Napredak već i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.   Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika čestitao je HKD Napredak na dosadašnjim naporima i postignućima.

“Obrazovanje je ključ napretka svakog društva, stoga čestitam i zahvaljujem na potpori koju ste, kroz program stipendiranja,  pružili talentiranim mladim ljudima iz BiH. Mnogi od njih danas su uspješni glazbenici, liječnici, profesori, gospodarstvenici i kroz svoj rad nastavljaju pomagati svome narodu, ma gdje živjeli”, naglasio je Magdić i dodao kako i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske provodi program stipendiranja za Hrvate u BiH koji za cilj ima osnaživanje ljudskih i profesionalnih kapaciteta te zadržavanje mladih u BiH.

Uz predsjednika Čiču, sastanku su nazočili dopredsjednici Josip Križanović, Miroslav Landeka i  Dražen Vikić Topić te Ivica Kovačević, član Središnje uprave.   HKD Napredak utemeljeno je davne 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Školovali su i pomogli školovati oko 16 tisuća učenika i studenata, među kojima su i dva nobelovca Ivo Andrić i Vladimir Prelog, brojni likovni i literalni umjetnici te druge poznate osobe./vecernji.ba/

You may also like

Hot News