ASTRO SEKCIJA KŠC “Sv.Pavao” ZENICA U ZAGREBU

By

Pri Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ djeluju mnoge sekcije,  a jedna od njih je i astro sekcija Galileo koju vodi prof. mr. Željko Stapić.  Astro sekcija je osnovana prije 10 godina. Profesor Stapić je tijekom ovih deset godina sa članovima sekcije vršio predavanja o svemiru, posmatranje zvijezda i nebeskih tijela s obližnjeg Crkvičkog brda. Članovi sekcije ističu kako je vrlo zanimljivo i poučno proučavati astronomske pojave i nebeska tijela i kako svaki učenik KŠC-a ima mogućnosti, ukoliko gaji određene interese, naći si adekvatnu sekciju.

Stapke ZG

Astro sekcija Galileo Opće gimanzije KŠC-a u Zenici na čelu s profesorom mr. Željkom Stapićem je 4.10.2013. posjetila Zvjezdarnicu u Zagrebu. Izlet u Zagrebu je bio i edukativnog, ali i zabavnog karaktera. Posjet u Zagrebu iskorišten je za obilazak Trga bana Jelačića, Kamenitih vrta, Sabora, Cvijetnog trga, Katedrale, Maksimira, Zoološkog vrta. Vrhunac posjete bila je Zvjezdarnica.

 

Presentation1

Naime, u Zvjezdarnici na Popovom tornju dvadesetak članova sekcije uz prof. Stapića pomno je poslušalo zanimljivo predavanje iz astronomije, saznavši mnoštvo novih informacija.

No, nažalost, nisu uspjeli vidjeti nebeska tijela kroz teleskop zbog oblačnog vemena.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News