Počinje izgradnja učeničkog doma u sklopu KŠC-a Don Bosco u Žepču

By

U prostorijama Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču potpisan je 15. veljače ugovor o izgradnji Učeničkog doma u sklopu istog centra vrijednog 3.000.000 KM.

Foto: Radiopostaja Žepče

Foto: Radiopostaja Žepče

Ugovor su potpisali Hrvatska salezijanska provincija kao investitor i žepačko poduzeće K-Projekt d.o.o. kao izvođač radova, a kao i kod većine do sada izgrađenih objekata ovog centra, radove će uz K-Projekt izvoditi i poduzeće TING d.o.o., također iz Žepča, javila je Radiopostaja Žepče.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, provincijalni ekonom don Ivan Šibalić, ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču don Milan Ivančević, ekonom zajednice don Josip Stanić, direktor poduzeća K-Projekt Marinko Jukić te Herbert Schedler, predstavnik najvećeg donatora, humanitarne organizacije Njemačke biskupske konferencije Renovabis.

Ugovoreni građevinski radovi iznose nešto više od 2.000.000 KM, a ukupna investicija oko 3.000.000 KM. Do sada je investitor osigurao 65% sredstava. Radovi će započeti početkom ožujka, a ukupan projekt mora biti dovršen i stavljen u funkciju za 36 mjeseci.

Učenički dom će imati kapacitet od 100 ležajeva, društvene prostorije te restoran za korisnike, a taj objekt je posljednja faza izgradnje cjelovitog projekta Centra i prema željama investitora trebao bi odgovoriti na potrebe barem tri ciljane skupine učenika: učenicima koji nemaju roditeljsku skrb, učenicima iz ruralnih sredina koji nemaju u svojoj blizini srednjoškolsku ustanovu, te svim učenicima koji su zainteresirani za kvalitetan odgoj i obrazovanje koji nudi KŠC Don Bosco i salezijanska redovnička zajednica.

Dosadašnja osigurana sredstva donirali su Renovabis, Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, te Vlada Republike Hrvatske, a zemljište i administrativne preduvjete osigurala je Općina Žepče. Sljedeće godine salezijanci obilježavaju 25. obljetnicu dolaska u Žepče i uključivanja u odgojno-obrazovni rad s mladima.

KT / Postaja.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News