<

U KŠC-u Žepče održana kulturna manifestacija “Okusi tradicije”

U četvrtak 14. studenog u KŠC-u „Don Bosco“ održana je kulturna manifestacija “Okusi tradicije”, koja je za cilj imala upoznavanje kulture i tradicije bosansko-hercegovačkih naroda kroz tradicionalnu hranu i glazbu.

Manifestacija je ujedno završnica projekta Rad nas spaja u kojem je sudjelovalo više od 50 mladih iz općina Žepče, Maglaj, Zavidovići, a koji je prije nekoliko mjeseci pokrenula neformalna skupina profesora Katoličkog školskog centra Don Bosco zajedno s koordinatoricom projekta profesoricom Majom Spajić.

Projekt je stvorio ugodan ambijent za mlade različitih nacija i religija kroz zajedničko druženje i edukaciju, a sve u cilju smanjena negativnih utjecaja društvenih okolnosti koji mogu utjecati na mlade.

U proteklom razdoblju realizirana je aktivnost čišćenja obale rijeke Bosne od Centra prema gradu u kojoj su pored učenika KŠC-a sudjelovali i volonteri Crvenog križa Žepče.

Također je uspostavljen Vrt mira odnosno mini botanički vrt s ljekovitim biljem poput matičnjaka, ružmarina, lavande, kadulje, kamilice, koji su zasadili učenici poljoprivredne struke u dvorištu Centra, a od bilja iz vrta je izrađena prirodna kozmetika na radionici koju je vodila profesorica Slavica Jukić zajedno s učenicima Opće gimnazije, u svrhu promoviranja zaštite okoliša, zdravog načina života i primjene ljekovitog bilja u kozmetici.

Realizaciju projekta je podržao USAID, PRO-Budućnost, a provela ga je američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar, prenosi postaja.ba.

KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

SREDNJA EUROPA PONOVNO VRIJE Tri desetljeća nakon revolucije koja ih je oslobodila komunizma, ljudi su ponovno na ulicama: ‘Dosta nam je korupcije’

Read Next

ADVENT U ZAGREBU 2019.- razlog više za posjetu

Follow On Instagram