EKSKLUZIVNO: INTERVJU SA GIULIANOM

By

Giuliano Đanić rođen je u Splitu 14.svibnja 1973. Gazbom se počinje baviti još 1986. Ovaj splitski pjevač autor je brojnih hitova, a pored pjesme okušao se i u plesnom showu na hrvatskoj nacionalnoj televizije gdje je pobrao brojne pozitivne kritike. S Giulianom smo razgovarali u Mostaru,slika4 gdje je bio gost na završnom skupu HDZ-a 1990. Razgovarali smo o glazbenoj sceni u našoj regiji, koliko se ona izmijenila u zadnjih dvadesetak godina.

KOCKICE: Gdine. Giuliano, već ste dulji niz godina na glazbenoj sceni. Koliko se glazbena scena u Hrvatskoj, ali i regiji izmijenila . Koliko se osjeti razlika u vašoj profesiji  u zadnjih dvadesetak godina. Koliko  kič i šund ruše pop- rock glazbenu scenu u Hrvatskoj. Koliko Vam je teško danas stvarati ?

slika2 “Mislim da je velika razlika . Prije dvadeset godina teže je bilo doći na radio i u novine. Danas svatko može završiti u novinama i radiju . Prije dvadeset godina bilo je više kvalitete , a sada nekako vlada hiperprodukcija pjesama i ima puno izvođača. U principu nemam ništa protiv njih, jeli uvijek nešto što valja, ispliva na površinu. “

KOCKICE: Promatrajući Vašu kvalitetu može se uočiti da ste prestali snimati albume, da u zadnje vrijeme izdajete samo pjesme.  Zadnjih nekoliko vaših pjesama, a posebno “Tulum” bili su hitovi. Kada bi pravili retrospektivu Vaše karijere, koliko ste se kao pjevač promijenili  te koliko su vaše pjesme “sazrjele” zadnjih desetak godina. Smatrate li da je vrijeme i da se odnos prema glazbi, s današnje točke gledanja,   treba promijeniti?

– ” Meni je bitno  da mi se svidi pisma, uopće mi nije bitno stilski kakva je. Mislin da je bitnija pisma, nego koncept albuma . Kada mi se svidi neka pisma ja je izbacim vanka “.

slika3KOCKICE: Sudjelovali ste u plesnom showu hrvatske nacionalne televizije. Kako ste doživjeli taj show i kako ste se snašli u plesu?

-” Pazite, sad je relativno koliko san se dobro snaša.  Dao sam sve od sebe i naučija sam nešto o plesu, šta me  u principu i zanimalo.

KOCKIE: Za kraj ovog ugodnog razgovora, možemo li uskoro očekivati Vaš koncert u Zenici?

– ” Ukoliko bi se pronaša organizator, vrlo rado bi se odazva pozivu i nastupio vi u Zenici.”

 

 

 

You may also like

Hot News