“ELEMENTAL” KONCERT U ZENICI

By

U subotu 13. lipnja. 2015. u zeničkom HKD”Napredak” nastupio je Zagrebački bend “Elemental”. Ovo je drugo gostovanje popularnog sastva u Zenici, a prvi koncert u organizaciji Zen Festa, te najava za Anti Dep Zen Fest koji će se pod njihovm palicom upriličiti u mjesecu kolovozu ove godine.

elemental Elemental djeluje od 1998. godine. U početku su bila tri člana, a godine 2003. u sastav uvode instrumentaliste pa danas imaju 7 članova, a kompletnu glazbu i tekstove sami potpisuju.
Svojom glazbom na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti glazbe, u hip hop svijetu poznatiji kao “organic”. Približava rap glazbu ostalim stilovima, te uvodi nova glazbala koja na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu glazbu prema netrendovski orijentiranoj publici.
Svoj prvi demo album, Moj, njegov i njen svijet, izdali su 2000. godine i ubrzo nakon njegovog izdavanja okupljaju prateći sastav te uglavnom nastupaju bez matrica, iako ne odustaju ni od tradicionalnog hip hop pristupa, bez sastava samo s DJ-em.
Elemental prvenstveno nastoje zadržati osnovnu jezgru glazbe unutar hip hop obrazaca, ali u njihovim podlogama jasno se ocrtavaju utjecaji jazza, soula, funka, rocka i reggaea.

U sastavu s članovima Shot i Remi kao Mcji i glazbenicima Erol Zejnilović (gitara), Tino Baričić (bubnjevi), Marijo Bilić (bas), Dinko Janković (klavijature) i Merima Salkić (prateći vokal), izdaju album Male stvari u listopadu 2004. godine, prvi hrvatski hip hop album koji je u potpunosti odsviran, umjesto uobičajenog sempliranja.

Elemental prvenstveno nastoje zadržati osnovnu jezgru glazbe unutar hip hop obrazaca, ali u njihovim podlogama jasno se ocrtavaju utjecaji jazza, soula, funka, rocka i reggaea.

Elemental je na oduševljenje zeničke publike upriličio veče za pamćenje izvedbom svojih najvećih hitiva, što je publika prepoznala i nagradila ovacijama i skandiranjem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News