<

JAČA SURADNJA HNK MOSTAR I NP MOSTAR

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar i Narodno pozorište u Mostaru potpisali su memorandum o suradnji. Čelnici obaju kazališta, Ivan Vukoja i Almir Mujkanović, u zajedeničkoj izjavi istakli su :” Memorandum se temelji na želji i namjeri tih institucija za bližim i aktivnijim radom, kroz razmjenu predstava i njihovu eventualnu zajedničku produkciju, a sve poštujući profesionalnu i organizacijsku neovisnost Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta”.

“Stava smo da samo čvrstom suradnjom, kroz maksimalno iskorištavanje kadrovskih i tehničkih kapaciteta ovih ustanova, možemo publici ponuditi kvalitetan proizvod koji će produkcijski parirati najeminentnijim regionalnim teatarskim projektima i k tomu biti svemostarski proizvod koji prepoznaje potrebe i ukuse domaće publike.

Memorandum je i polazna točka za formiranje zajedničkog stava prema osnivačima Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, s ciljem da se hitno zaustavi financijska degradacija ovih ustanova koje su neupitni nositelji kulturnog života ovog prostora”, istakli su ravnatelji obaju kazališta.

U njoj se napominje kako su te dvije ustanove suglasne “kako više ne prihvaćaju ignorantski odnos, koji prema njima već dulje vrijeme pokazuje Hercegovačko-neretvanska županija” te kako će u skorije vrijeme poduzeti sva pravno dopuštena sredstva kako bi osigurali redovno financiranje.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

INTEGRACIJA HDZ 1990 I HNS BiH

Read Next

LJEKOVITA SVOJSTVA BIJELOG LUKA

Follow On Instagram