NOVO NEBO PREDSTAVLJA NOVI ALBUM “Gospodin dolazi”

By

Ispod čađavog zeničkog neba, u župi sv.Ilije Proroka, već 30 godina samozatajno i aktivno djeluje katolički duhovni rock bend  Novo Nebo. U povodu njihove 30. obljetnice, izdali su četvrti album koji nosi optimistični i vedri naziv “Gospodin dolazi”.

 

3

Mladost i energija protkana duhovnom tematikom, te čvršćim zvukom glavna su karakteristika sastava “Novo Nebo”. To je primjetno i na samom albumu na kojem se nalazi 11 skladbi, s kojima se Novo Nebo predstavljalo na Uskrs festu, Hosana festu i Frama festu. Za dvije pjesme osvojili su i festivalske nagrade, pa tako i 2004. na Frama festu za pjesmu „Sigurna obala“,  a dobili su i nagradu radio postaje „Mir Međugorje“ za najperspektivniji bend, a 2010. na Hosana festu u Subotici, prvu nagradu terapijske zajednice „Hosana“ za pjesmu Po(r)uka.

9...

Važno je također istaknuti da je ovaj album u cijelosti djelo Novo Neba. Za sve pjesme su glazbu i aranžmane radili sami. Čak su i pjesme snimali kod sebe, u svom kućnom, improviziranom, studiju kojega je 1997. godine nabavio fra Janko Ćuro i koji ih je i uputio u sve tajne snimanja. Stoga je na albumu i primjetan rast, ne samo u sviračkom, nego i u pjevačkom, aranžerskom i produkcijskom smislu.

4

Novo Nebo iza sebe ima veliki broj nastupa, koncerata, odsviranih susreta mladih. Uključeni su u različite oblike volonterskog i međureligijskog rada i redovito animiraju Misno slavlje u župi sv.Ilije u 10h. U proteklih 30. godina kroz sastav je prošlo preko 80 mladih glazbenika, a danas djeluje obnovljena  XI generacija, ovog neumornog sastava. Interesantno je i da su mnogi zenički glazbenici svoje prve ozbiljnije glazbene korake napravili upravo u sastavu „Novo Nebo“ ili blisko surađujući sa članovima.

1

Ovog Uskrsa ćemo ih moći gledati i na Uskrsnim danima u HKD Napredak Zenica, te uživo čuti i poneku pjesmu s novoga albuma.

Oni koji su zainteresirani za kupnju novog albuma “Gospodin dolazi”, albuma koji objedinjuje niz skladbi izvođenih na festivalima duhovnih šansona, to mogu učiniti i u župnom uredu crkve sv.Ilije u Zenici ili narudžbom putem maila novonebo83@gmail.com .

(košta simboličnih 5 KM)

Ovim putem Vas pozivamo da posjetite i njihovu službenu web stranicu www.novonebo.com na kojoj se možete informirati o njihovom djelovanju i aktivnostima, te besplatno downloadirati prethodna dva autorska albuma.

2

Ovom prigodom čestitamo bendu oformljavanje XI. postave i želimo sretan i uspješan rad s “ovim novim klincima”, ali i veću podršku lokalnog puka koji treba biti ponosan što ima ovakav bend u svojom župi i svom gradu, sastavljen od svojih mladih, koji tako lijepo animira svete mise, ali i druge kulturno-zabavne manifestacije i uvijek se rado odaziva na sve događaje.

Bravo za Novo Nebo i njihov novi autorski album – samo naprijed, stubama k nebu ;-)!

10169092_640649639351266_2146254239_n

 

 

You may also like

Hot News