SVATKO OD NAS MOŽE POMOĆI SUGRAĐANIMA

By

Prenosimo:

Zenica, 16. 5. 2014. godine
Obavještenje za javnost

Obavještavamo sve zainteresovane građane i organizacije da pomoć za ugroženo stanovnovništvo od poplava i klizišta s područja općine Zenica mogu dostavljati u prostorije mjesnih zajednica: Crkvice, Blatuša, Novo Radakovo, Sejmen, Londža i Brist. Najpotrebnije su deke, konzervirana hrana, flaširana voda za piće i higijenske potrepštine.
Punktovi za prijem pomoći u mjesnim zajednicama radit će sutra i narednih dana od 10,00 do 16,00 sati.

Stručna služba Vijeća i Načelnika
Općina Zenica

Uključimo se aktivno u pomoć bližnjemu u nevolji, svatko na način na koji on može! Ima dosta ljudi do nas, koji baš našu pomoć trebaju – pokažimo da je čovjek čovjeku brat, a ne vuk!

Također, Crveni Križ – u “lameli” (kod stadiona) prikuplja hranu, odjeću i sve neophodno za ugrožene, večeras (petak) do 21h i nadalje ostalim danima. Kažu da su najpotrebnija  sredstva za higijenu i konzervirana hrana. Čekamo Vas tamo…

Od sutra (subota, 17.05.2014):

Obavještavamo sve članove udruga i simpatizere HKD “Napredak” i OO HDZ 1990 Zenica i naše drage sugrađane, da od sutra (subota, 17.05.2014) organiziramo prikupljanje pomoći za svo ugroženo stanovništvo koje je pogođeno elementarnim nepogodama.

Molimo Vas da sve što mislite da bi pomoglo ugroženima dostavljate svakim danom u prostorijama HKD “Napredak” od 08:00h do 12:00h i od 17:00h do 20:00h.

Nadamo se da ćete imati razumijevanja i da ćete se odazvati u što većem broju, te da ćemo zajedničkim snagama pomoći svojim zemljacima.

Veoma smo zahvalni unaprijed, na svakoj vrsti pomoći.

HKD “Napredak” i OO HDZ 1990 Zenica

You may also like

Hot News