PORUKA MIRA IZ NADBISKUPIJSKOG CENTRA ZA MLADE IZ SARAJEVA

By

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u razdoblju od 27. srpnja do 3. kolovoza organizirat će veliki internacionalni projekt “go4peace“ (gou for pis – idi za mirom) u kojemu će sudjelovati oko 160 mladih iz 17 europskih država, kao i mladi iz SAD-a.

Mladi će tjedan dana živjeti zajedno, razgovarati o miru, jedinstvu, demokraciji i pomirenju. Naime, kroz zajednički rad i iskustva jedni će druge poučavati i ukazivati na temelje mira i pomirenja, ali će  istovremeno  zajedno pripremati mjuzikl „Streetlight“ (Ulično svjetlo) uz pomoć Međunarodne glazbeno-scenske skupine GenRoss iz Italije. Vrhunac projekta je izvedba mjuzikla „Streetlight“, 31. srpnja i 1. kolovoza u 19.30 sati u sportskoj dvorani Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u sarajevskom naselju Otoka, gdje će mladi – budućnost Bosne i Hercegovine i budućnost Europe – poslati poruku mira.

Osim većeg broja crkvenih predstavnika, svoj dolazak je, između ostalih, potvrdila i Doris Pack, predsjedateljica Odbora za kulturu i obrazovanja i član izaslanstva za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, i drugi inozemni gosti kao i brojni diplomati i visoki politički, kulturni dužnosnici u Bosne i Hercegovini.

Voditelj Centra prof. dr. Šimo Maršić podsjeća da su ove godine oči Europe, ali i cijeloga svijeta, uperene u Sarajevo gdje je 28. lipnja 1914. ubijen austro-ugarski prestolonasljednik Franz Ferdinand što je bio neposredni povod za početak Prvog svjetskog rata. Napominjući da mladi Europe i svijeta uče i pamte Sarajevo i kao mjesto gdje je ispaljen hitac miru, a Bosnu i Hercegovinu najviše poznaju po nedavnom krvavom ratu i kao zemlju u kojoj su mir, demokracija i stabilnost na klimavim nogama, istaknuo je da Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini, iako ranjena i slaba, želi pridonijeti mijenjanju takve slike o Sarajevu i o Bosni i Hercegovini te cijelom svijetu poslati poruku mira.

IZVOR: fena/kockice

You may also like

Hot News