SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA OBILJEŽILA 38 GODINA POSTOJANJA

By

Sinoć je u prepunom Bosanskom Narodnom Pozorištu upriličena 38. godšnjica postojanja Srednje Muzičke škole u Zenici. Na koncertu pod nazivom „Bajka sa ukusom trule višnje“ koji je izveden u tu čast premijerno su izvedene kompozicije i aranžamani skladatelja i profesora Ade Klobodanovića, koji je i idejni tvorac ovog projekta.
Koncept samog koncerta je osmišljen tako da se napravi presjek kroz njegovu skladateljsku djelatnost obuhvatajući studentske, poststudenske kompozicije kao i aranžmane koji su našli svoje mjesto u različitim sastavima ansambla.
Neki od izvedenih naslova su: „Merlinov bunar“, „Požuda jedne zaljubljene vještice“, „ Šizofrenikov dnevnik“, „ Pošla koka na pazar“, kao i skladba Gluho Glamočko kolo napisana za mješoviti hor, za koju je dobio treću nagradu na šestoj regionalnoj smotri horskog stvaralaštva u Bosanskoj Krupi.
Pored autorskih kompozicija na koncertu su izvedene i neke od popularnih pjesma kao što su Ruzmarin, snjegovi i šaš, grupe Bijelo Dugme i Blada pjesma grupe Indexi , pod dirigentskom palicom gospođice Amne Husejinagić.
Nastavnici i učenici Srednje Muzičke škole u Zenici su učesnici brojnih kulturnih manifestacija, federalnih i intrenacionalnih takmičenja.
Publika je ovacijama i ogromnim aplauzom nagradila sve učesnike koncerta,  te se iskreno nadamo de će u skorije vrijeme Srednja muzička škola iznenaditi zeničane još jednim koncertom.

You may also like

Hot News