VLATKO STEFANOVSKI TRIO U ZENICI

By

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. u Prilepu u Makedoniji, Počeo je svirati gitaru s 13 godina, a  s grupom Leb i Sol snimio je 13 albuma od 1978. do 1991. Stefanovski svira gitare poput Gibsona i Fendera. Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom VS Trio, te pišući za film i kazalište.

20150507_211828Stefanovski je nastupio u BNP-Zenica u okviru festivala BiH drame koji je započeo sinoć u Zenici. Stefanovski je zadnji put svirao u Zenici prije 30 godina, te je ovom prilikom počastio Zeničane izvedbom skladbe “Kumova slama”, koju rijetko izvodi, a koja je obilježila jedan dio njegove karijere, te numerama sa svog novog albuma Vlatko Stefanovski Tria, kojeg uz lidera čine i basist Đoka Maksimović, te bubnjar Dejan Milosavljević. Svojim nastupom oduševili su zeničku publiku vodeći ih kroz specifićan spoj blues, jazz,etno i rok glazbe.

Publika je sa ovacijam i gromoglasnim pljeskom ispratila svaku od izvedenih numera, a posebno je ragirala na izvedbe Makedonskih tradicionalnih pjesama.

Stefanovski se oduševio zeničkom publikom, te je na kraju koncerta rekao kako bi trebao svake godine održavati koncert u Zenici.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News