DIVIDE ET IMPERA Protiv Hrvata u BiH vodi se medijski rat!

By

Protiv Hrvata u BiH vodi se medijski rat, poseban oblik specijalnog rata kojeg sprovodi ne mali broj medijskih kuća-promotora velikobošnjačkog hegemonizma. Cilj je zamjenom teza, izvrtanjem istine, etiketiranjem, lažima… okrenuti bosanske protiv heregovačkih Hrvata, unijeti razdor, politički ih oslabiti, koristeći se latinskom izrekom Divide et impera (Podijeli pa vladaj).

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Kako bi prikrili stvarne namjere, eliminiacije Hrvata kao političkog naroda, promotori velikobošnjačkog hegemonizma kao spikere laži, sve češće angažiraju same Hrvati. Među  nekolicinom njih je nekoliko tipova sluga velikobošnjačke politike. Jedni imaju samo hrvatsko ime, a politički su Bošnjaci. Drugi lažu svijesno, znajući da time destruraju zajednicu kojoj nominalno pripadaju, motivirani osobnim benefitima koje će im laži donijeti. Treći, pak, ni sami ne znaju o čemu govore, ali znaju prepoznati što je odgovor koji se od njih očekuje. Oni će se zadovoljiti komplimentima koje će im uputiti tv voditelj; “vi ste poznati kao vrlo objektivni, otvoreni, realni i ugledni politički analitičar”, publicitetom stečenim kao gosti “centralne informativne emisije”, tapšanjem po ramenu nakon emisije i prihvaćanjem od sredine u kojoj si manjinac-“E Boga mi si ti pravi, pošten-a Hrvat-ica”. Ili, što reče bivši DF-ovac Josip Šimić “dobar si nam dok laješ na svoje”.

Za ove potonje moglo bi se reći “oprosti im Bože jer ne znaju ni što govore ni kojim zlim namjerema služe”.

No, oni su sretni jer su “točno” odgovorili na sugestivno pitanje, nesvjesni kako je to u stanju svaka budala. Evo nekoliko takvih pitanja:

“Jesu li ove izmjene izbornog zakona u interesu Hrvata u BiH, ili ličnom interesu Dragana Čovića i HDZ-a? Vi, naravno niste pročitali prijedlog izmjena izbornog zakona, a i što da ga čitate kad znate koji će odgovor zadovoljiti voditelja, i kako će te osigurati da za nekoliko dana ponovo u tv studiju budete predstavljeni kao “ugledni, objektivni, realni i otvoreni politički analitičar”.

Ni za ostala pitanja ne treba te se posebno pripremati. Ne znate da je Ustavni sud BiH neke odredbe postojećeg Izbornog zakona proglasio neustavnim zato što su narušavale ustavna načela konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda, ne znate da aktualni prijedlog Izbornog zakona osigurava proporcionalnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda u BiH, što sugerira presuda Ustavnog suda ali, na pitanje “je li HNS-ovim prijedlogom glas Hrvata iz Širokog Brijega vrijedniji od glasa Hrvata iz Bosne”, znate ponuditi poželjan odgovor. Pa zašto onda da čitate i sami donosite zaključke. Time možete samo naškoditi karijeri političke analitičarke-analitičara u usponu.

Nemate pojma da se bez sprovedbe odluke Ustavnog suda BiH, odnosno bez izmjena Izbornog zakona, neće moći konstituirati Dom naroda Federalnog parlamenta, niti izabrati Federalna izvršna vlast, kao ni formirati Dom naroda Parlmenta BiH, ali ako vas se upita kako komentirate najavu blokada od strane Dragana Čovića i HDZ-a” vi će te, iako nikad niste čuli od Dragana Čovića da će nešto blokirati, znati pravi odgovor. Vi, mislite, da je to apsolutno neprihvatljivo, što više, štetno za sve građane BiH.

Vodi li to u podjele, u stvaranje trećeg entiteta, dat će vam šlagvort voditelj, a vi će te k’o iz topa ispaliti: Apsolutno. Što bi bilo logično pitanje nakon takvog vašeg odgovora: “Je li to razlog da se ujedine sve patriotske snage u obrani države? I na to pitanje vi imate spreman odgovor: -Krajnje je vrijeme, poentirat će te.

Za nekoliko dana, zvat će vas ponovo. Možda će vam biti čudan toliki interes medija za vama s obzirom da pojma nemate ni o ustavnom, ni o izbornom suatavu. Ali, zašto o tome razmišljati. Da ste budala vjerojatno ne bi ste bili na televiziji, pomislit će te. I u pravu ste: Ipak, ste Vi više od budale- Vi ste medijska budala-ali, šta Vas briga./HMS/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News