<

KOLUMNA: SIVILO ŽIVOTA

Crna, mrkla noć, okovana  gustom maglom, skrivala je brojne tajne. Lagano sam šetao niz ulicu, pokusavajući prepoznati ulice, kuće, zgrade. No, sve je izgledalo drukčije. Grad je izgubio svoju poznatu konturu.  I dok sam se lagao šetao, osjeećao sam se kao da sam sam na ulici, kao da su me svi ostavili. Ta samoća, koju sam osjećao, mnogo me puta sustizala i pratila u životu. Gusta magla se toliko puta spuštala na moj život, udaljavala me od sviju, činila me nevidljivim. Zašto često bježimo od drugih, misleći da smo time učinili ispravan korak.

Nikada nisam uspio dokučiti što sam toliko puta bježao od sebe samoga, ali i od drugih. Ta prokleta potreba bježanja od svih, izvlačila je sve negativnosti iz mene. Osamnjen kao panj, danima sam sjedio u sobi, skrivajući se i od svjetlosti koja je probijala kroz žaluzine na prozoru. Crnina je postajala moja svakodnevnica, umjesto da sam hrabro koračao kroz život, dignute glave, ponosan i sretan što idem u susret novim izazovima.

Sada, kada lutam pustim ulicama grada, shvatam koliko sam griješio, koliko sam sebe upropaštavao, činio nesretnim, ali taj bijeg bio je bijeg od sebe samoga, svog života i svoje sudbine. Taj kukavičluk me gurao u ponor, u rubu bez dna iz koje nema povratka nazad, umjesto da sam tražio slamku spasa. Dok polako koračam tmurnim ulicama, osmijeh mi ne sliazi sa lica, ne želim dozvoliti da me sivilo svakodnevnog života proguta. Hrabro, kroz maglu, koračam u susret novim izazovima, životne prepreke su za mene sada podsticaj za uspjeh. Nema više mjesta magli, bejžanju od samoga sebe, već sam na njivu svoga života posijao žito, koje je pružilo bogat i obilan urod, a ne sjeme koje je uništilo njivu.  I dok me magla obavija, svojim osmijeh ne skidam sa lica, tjerajući maglu oko sebe, ne želeći potonuti u tom sivilu.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

NIKOLINA ĐEPIĆ: NIJE LJUBAV SVE ŠTO VIDIŠ

Read Next

TELEMACH MAJORIZIRA ZENIČKE HRVATE

Follow On Instagram