STUDENTSKI ŽIVOT…

By

Studentski život….. Ta fraza toliko mi je prirasla srcu i uvijek budi emocije na te prelijepe dane moga života. I danas se jako dobro sjećam prvog dolaska u novi grad, prvih predavanja, prvih prijateljastava i prvih izlazaka. Tada, kad smo na početku nekog novog poglavlja u našim životima, većina pomisli kada će proći ovih pet godina. Onda se polako opustimo i počne naš ludi život.

Počne sve sa kavama, potom se dodaju derneci u studentskim domovima i stanovima, a završava sa sve učestalijim neprospavanim noćima zbog obilaska svih mogućih kavana i diskoteka pod svjetlima velegrada. Postane to neki naš savršeni tempo života, koji nam proleti, pet godina kao pet minuta, kao pet sekundi i sve bi smo ponavljali.

Nakon početnog navikavanja zaboravimo na rodni kraj, stalni razgovori s roditeljima postanu sve rjeđi, a najviše i se sjetimo kada nam ponestane novca. Vjerojatno sam i sam najviše govorio sa svojim roditeljima kada mi je ponestajalo novca, kada sam trebao ponovno nadomiriti sredstva za škropljenje kavana. – Valjda to mora tako biti i to je dio života koji će proći i nadam se da ću onda i sa mojim roditeljima više pričati, a ne samo žicati im lovu za provode po gradu.

I prođe pet godina vrlo brzo i polako se i to poglavlje života ispiše, a neka tuga obuzme srce kada znaš da se rastaješ od tog života kojem si bio gazda i kojeg si vodio onako kako si htio jer sada dolazi posao i četrdeset godina jedne rutine koja neće pružati luksuze studentskog života.  Sada, kada sam pri kraju studija, poželim često vratiti se na početak i ponovno živjeti studentskim životom, često bez prevelikih briga i pameti, izlazeći, provodeći se, tulumareći….ipak je to svakome jako drago i pruža fenomenalne trenutke kojih ćemo se svi rado sjećati….

No, svemu dođe kraj pa i tomu, netko će živjeti opet takvim životom, kakvim sam ja i mnogi studenti, a mene čeka posao i nove brige… Studentske dane ću uvijek pamtiti i vjerojatno često željeti ponovo proživjeti ih, ali život ne daje reprize, već samo prijenos uživo i što uradimo, uradili smo, nema popravke.

You may also like

Hot News