LAMELA LEGLO ZARAZE

By

Stanare Lamele muči problem koji nikako ne uspijevaju riješiti unatoč svim mogućim nastojanjima. Naime, svo smeće  se baca kroz verikalni otvor koji se proteže zgradom te predstavlja izvor zaraze i učestalih pojava štakora. Ekipa portala Kockice posjetila je stanare Lamele i upoznala se s dugogodišnjim problemima koje muče stanare ove zgrade.

izkRazgovarali smo s Živkom Tanićem, zamjenikom predsjednika stanara kućnog savjeta Lamele, koji je nas je upoznao s problemom , kao i  mogućim rješenjem .  U razgovoru s ekipom portala  gospodin Tanić je  izjavio : ” U Lameli je veliki problem pojava pacova, žohara i  bubašvaba. Vršena je dezinsekcija i deratizacija  svih ulaza i šahtova, međutim to nije rješenje za naše probleme”. Gospodin Tanić je istakao kako je najbolje rješenje za ovu zgradu ukidanje odlaganja smeća kroz zajedničke otvore jer se smeće odvozi dva puta tjedno, što je nedovoljno , ali i kako to nagomilano smeće, koje se ne odlaže u kontejnere, predstavlja izvor  neugodnog mirisa i brojnih bolesti i infekcija.

Gospodin Tanić je nadodao: “Što treba da se uradi- treba da se zatvori smetljarnik. No zatvaranjem sadašnjeg smetljarnika napravili smo ogroman problem samim tim jer bi stanari Lamele bacali vrećice sa smećem kroz prozore. Stoga je potrebno hitno pronaći zadovoljavajuće rješenje i time riješiti ovaj ogromni problem koji se događa u centru grada”.  IMG_2705 copy Naime, miševi stvaraju ogromne probleme, a stanari se zgražavaju kada u haustoru  pronađu uginuloga miša. Gospodin Tanić istaknuo je kako su se obraćali na razne adrese no sve je bilo bezuspješno. U ime svih stanara pozvao je sve nadležne, pogotovo načelnika općine Zenica Husejina Smajlovića da se što prije riješi ovaj problem jer prijeti opasnost od zaraze i epidemije.

I u marketu koji se nalazi u sklopu Lamele i tik do jedne od prostorija u kojem se sabire svo smeće istakli su kako je ovo nepojmljivo da se događa u 21. st. i na ne shvaćaju kako odgovorne osobe za ovo nisu pronašle adekvatno rješenje. Naime, istakli su kako su više puta imali najezdu miševa u radnju te kako su se sami morali boriti s njima.

Gospodin Tanić nas je proveo kroz zgradu pokazao rupe kroz koje izlaze miševi, a jedno od tih mjesta je i ormar sa osiguračima. Naime, istakao je  kako je elektroprivreda ignorirala njihove zahtjeve da oni riješe problem oko rupa u ormarima za struju odakle se također pojavljuju miševi.

 

VIŠE SLIKA POGLEDATI OVDJE

 

You may also like

Hot News